Meest recente berichten

Alles in één overzicht
Tina – The Tina Turner Musical is absolute hit

Tina – The Tina Turner Musical is absolute hit

door 15/05/2018 0 reacties

Het is verleidelijk om je in een musical over het leven (en niet in het minst ook lijden) van Tina Turner te verliezen in louter de rijke muzikale carrière van de Queen of Rock ‘n Roll. Met haar toenmalige echtgenoot en kwelgeest Ike Turner was ze verantwoordelijk voor de mooiste en energiekste hits uit de jaren 60 en 70 – als uiterst succesrijk soliste domineerde ze in de jaren 80 en 90 de hitparades.

Dat Tina: de Musical, geen jukebox-op-de-planken is geworden, mag een terechte keuze heten. Want het leven van Anna Mae Bullock, zoals haar echte naam luidt, leent zich op alle fronten voor een theatrale verbeelding en verklanking die veel verder reikt dan een eendimensionale show vol hits.

De iconische nummers zitten er als vanzelfsprekend in zoals River Deep Mountain HighProud MaryWhat’s love go to do with it, en Private Dancer. 

Onder regie van Phylidda Lloyd (onder meer de musicalversie Mamma Mia! en de film The Iron Lady over Margaret Thatcher) en naar een scenario van Katori Hall met medewerking van Kees Prins en Frank Ketelaar, is Tina: de musical een ode aan alle zintuigen – swingend, sensueel, rauw, opzwepend en vol emotie.

 

 

Nog geen reacties

Doe mee aan de discussie

Nog geen reacties!

Jij kan de eerste zijn om de discussie te starten .

Alleen een geregistreerde gebruiker kan reageren.