Meest recente berichten

Alles in één overzicht
SONDHEIM’S SWEENEY TODD MET HOOFDROL VOOR RENÉ VAN KOOTEN

SONDHEIM’S SWEENEY TODD MET HOOFDROL VOOR RENÉ VAN KOOTEN

door 10/11/2015 0 reacties

Amsterdam, 10 november 2015

OpusOne presenteert van 20 mei t/m 20 juni 2016 de musicalhit Sweeney Todd van Stephen Sondheim. René van Kooten neemt de titelrol voor zijn rekening. Hij wordt bijgestaan door Vera Mann als mevrouw Lovett en Henk Poort als rechter Turpin. De casting voor de overige negen acteurs is in volle gang. Sweeney Todd gaat op maandag 23 mei in première en is slechts één maand te zien, exclusief in het monumentale Theater Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord, net voorbij de NDSM-werf. Sweeney Todd is daarmee de opvolger van het uiterst succesvolle Kiss of the Spider Woman.

Sweeney Todd vertelt het verhaal van een onterecht veroordeelde barbier die terugkeert naar het 19de eeuwse Londen en op zoek is naar wraak. Zijn weg naar revanche leidt hem naar mevrouw Lovett, de eigenaresse van een slechtlopende bakkerswinkel. Ze komen tot een opmerkelijke samenwerking: hij vermoordt zijn klanten en zij verwerkt de lichamen in pasteitjes die gretig aftrek vinden.

Horror en humor gaan hand in hand in deze musical met muziek en liedteksten van Stephen Sondheim en een script van Hugh Wheeler. De originele regie is van Harold Prince. De vertaling en regie van de Nederlandse versie zijn in handen van Koen van Dijk. De live band staat onder leiding van Marco Braam en de choreografie is van Chiara Re. Het Zonnehuis wordt door decorontwerper Eric Goossens opnieuw ingrijpend veranderd: de acteurs spelen op loopplanken rondom het publiek, waardoor de intimiteit van de theaterzaal (300 stoelen) optimaal tot z’n recht komt.

Sweeney Todd werd wereldwijd uitgevoerd en ontving vele prijzen waaronder 8 Tony Awards (o.a. beste musical en beste muziek) en 9 Drama Desk Awards. In 2008 werd het verhaal verfilmd door Tim Burton met Jonny Depp in de titelrol.

www.sweeneytodd.amsterdam

 

Fotografie: Bob Bronshoff

Nog geen reacties

Doe mee aan de discussie

Nog geen reacties!

Jij kan de eerste zijn om de discussie te starten .

Alleen een geregistreerde gebruiker kan reageren.