Meest recente berichten

Alles in één overzicht
Roman Karakter wordt musical

Roman Karakter wordt musical

door 18/07/2018

De iconische roman Karakter van Ferdinand Bordewijk wordt een musical. Producent De Theater BV presenteert in het theaterseizoen 2020-2021 de eerste musicalversie van het literaire meesterwerk.

Het boek vertelt over Dreverhaven, Rotterdams meest gevreesde deurwaarder, en zijn onwettige zoon Katadreuffe, die hij verwekte bij Joba, de dienstbode. Gedreven door blinde ambitie en een ijzeren discipline probeert de jonge Katadreuffe zich uit zijn eenvoudige milieu op te werken tot advocaat. Maar steeds weer wordt hij tegengewerkt door de man die zijn eigen vader blijkt te zijn.

Het is nog niet bekend welke acteurs in de voorstelling te zien zullen zijn. Karakter: De Musical is geschreven door Allard Blom (Opvliegers) en gecomponeerd door Ad van Dijk (Cyrano, Joe). De regie is in handen van Eddy Habbema.

Eerder werd Karakter al bewerkt tot televisieserie, toneelstuk en speelfilm. Die laatste, gemaakt door regisseur Mike van Diem, werd in 1998 bekroond met een Oscar voor beste buitenlandse speelfilm. Karakter: De Musical gaat in het voorjaar van 2021 in première.