Stichting Musical Awards

WAAROM DEZE STICHTING
Stichting Musical Awards

Over de Stichting Musical Awards

Als stichting staat onze passie voor Musicals centraal. Dit is waarom wij het Musicalbezoek, Musicals en alles wat er bij komt kijken, zo breed mogelijk willen promoten. Op deze plek willen we iedereen die de Musical een warm hart toedraagt een podium geven om nieuws, ervaringen, tips en ideeën met elkaar te delen.

Ons Platform

Op MusicalAwards.nl bieden we producenten, acteurs en overige belanghebbenden de mogelijkheid om het Musicalpubliek een unieke blik voor en achter de schermen te geven. Uiteraard nodigen we iedereen uit om te reageren en zelf actief een positieve bijdrage te leveren

Onafhankelijk

De Stichting Musical Awards wordt breed gedragen door iedereen die in Nederland professioneel en op landelijke schaal betrokken is bij Musicalproducties. Ons jaarlijks hoogtepunt is het door ons georganiseerde Musical Awards Gala. Tijdens een live TV show zetten we samen met ruim 1,5 miljoen Musicalfans de acteurs en de mensen achter de schermen in het zonnetje. Dit doen we vanuit een volledig onafhankelijke positie.

Passie voor Musicals

De Stichting Musical Awards is in het voorjaar van 2000 opgericht op initiatief van Joop van den Ende om de bijzondere prestaties van uitvoerende kunstenaars in musicalproducties te eren met een speciale musicalprijs. Hiertoe wordt een jaarlijks terugkerend gala georganiseerd, dat eveneens bedoeld is ter promotie van de musical in Nederland. Nominaties worden toegekend aan personen die in een bepaalde speelperiode een buitengewone creatieve of artistieke prestatie hebben geleverd in een musical.