Meest recente berichten

Alles in één overzicht
Ongekend succes voor nieuwe single Jim Bakkum

Ongekend succes voor nieuwe single Jim Bakkum

door 30/09/2015 0 reacties

Nieuwe single Jim Bakkum, uit de musical Het meisje met het rode haar, binnen één dag in I-Tunes top-10

Slechts één dag na het uitbrengen van zijn nieuwe single ‘Ik Zie Jou’ uit de musical Het meisje met het rode haar heeft Jim Bakkum een nummer top-10 notering op ITunes te pakken. Nog nooit eerder vertoond bij een single uit een nieuwe Nederlandse musical. Afgelopen zaterdag werd het nummer ‘Ik Zie Jou’ op ITunes geplaatst en stond binnen korte tijd in de top-10. Het is de eerste keer dat een musical-single een top-10 status op ITunes behaald in zo’n korte tijd. De single ‘Ik Zie Jou’ van Jim Bakkum is via iTunes te downloaden.

Het meisje met het rode haar

Een vrouw op een bankje. Het zachte geluid van de rijdende vrachtwagen vermengt zich met het geluid van de naderende branding. Ze zijn er bijna. Nog even dan wacht onherroepelijk het einde voor Hannie Schaft. Haarlem, 1943. De roodharige rechtenstudente Hannie Schaft ziet hoe de oorlog haar wereld verandert. Thuis wordt steeds minder thuis. Ze wil niet langer lezen over recht maar iets doen en sluit zich aan bij het gewapend verzet. Ze neemt het heft in eigen handen en pleegt vele aanslagen op landverraders. Wanneer mede-verzetsstrijder en vriend Hugo bij een aanslag omkomt, zweert ze hem te zullen wreken. Een adembenemend en waargebeurd verhaal.

Wie was Hannie Schaft en wat dreef haar om de keuzes te maken die ze maakte? Zeventig jaar na haar overlijden vertelt de musical Het meisje met het rode haar, gebaseerd op de gelijknamige roman van Theun de Vries, het verhaal van deze jonge vrouw opnieuw.

 

 

Nog geen reacties

Doe mee aan de discussie

Nog geen reacties!

Jij kan de eerste zijn om de discussie te starten .

Alleen een geregistreerde gebruiker kan reageren.