Meest recente berichten

Alles in één overzicht
Nederlandse dansers gezocht voor musical Cats

Nederlandse dansers gezocht voor musical Cats

door 09/07/2018

Voor de Engelstalige versie van de hitmusical Cats die in december en januari in Nederland te zien is, wordt een aantal nieuwe spelers gezocht. Nederlandse dansers die interesse hebben, kunnen zich aanmelden via de Nederlandse website van de voorstelling. De audities zijn eind juli en begin augustus in Londen.

De voorstelling Cats kent tientallen rollen. Veel internationale spelers in de rondreizende productie zullen na de huidige tournee in China ook in Nederland te zien zijn. Maar een ’substantieel’ aantal dansers gaat in andere producties spelen. Deze bij- en hoofdrollen moeten worden opgevuld. Een belangrijke eis is wel dat de dansers de Engelse taal goed machtig zijn.

Het is de eerste maal in ruim tien jaar dat de klassieker van componist Andrew Lloyd Webber in Nederland te zien is. De Londense West End productie zal van half december tot en met eind januari exclusief te zien zijn in de Rai in Amsterdam en het Luxor Theater in Rotterdam. Er zullen in totaal slechts 48 shows in Nederland worden gegeven; verlenging is niet mogelijk.

Cats geldt als een van de moeilijkste dansmusicals die ooit zijn gemaakt. Het verhaal speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de Jellicle-katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grisabella, de glamourkat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar grote verdriet wil die niets van haar weten.

Er zijn al meer dan 20.000 kaarten voor de Nederlandse opvoeringen van de show verkocht.

Nog geen reacties

Doe mee aan de discussie

Nog geen reacties!

Jij kan de eerste zijn om de discussie te starten .

Alleen een geregistreerde gebruiker kan reageren.