Meest recente berichten

Alles in één overzicht
Musicalhit Kinky Boots komt naar Nederland

Musicalhit Kinky Boots komt naar Nederland

door 01/05/2018 0 reacties

De musicalhit Kinky Boots komt naar Nederland. Producent De Graaf & Cornelissen Entertainment brengt de voorstelling met muziek van zangeres Cyndi Lauper in het seizoen 2019-2020 op de planken, maakte het bedrijf dinsdag bekend.

De voorstelling is gebaseerd op de Britse komedie uit 2005 waarin een twintiger de schoenenfabriek van zijn vader erft. Om een faillissement af te wenden, gaat hij samenwerken met de flamboyante drag queen Lola. Samen storten ze zich op de markt van kinky laarzen voor dames die eigenlijk heren zijn. Maar niet alle medewerkers van de fabriek zijn even blij met deze nieuwe richting.

De voorstelling trekt op Broadway sinds 2013 volle zalen. Het stuk ging sindsdien in première in meer dan tien landen. Voor zangeres Cyndi Lauper was het de eerste keer dat ze voor een musical de muziek schreef. Bij de Tony Awards in New York werd Kinky Boots dertien keer genomineerd en wonnen ze uiteindelijk zes beeldjes voor onder andere beste musical en beste muziek. Op het Londense West End won deze musical drie Oliver Awards voor beste musical, acteur en kostuumontwerp.

Voor onder meer de hoofdrol van drag queen Lola organiseert producent Hans Cornelissen open audities, meldt hij dinsdag. Geïnteresseerden kunnen zich de komende weken via de website van de producent melden.

Nog geen reacties

Doe mee aan de discussie

Nog geen reacties!

Jij kan de eerste zijn om de discussie te starten .

Alleen een geregistreerde gebruiker kan reageren.