Meest recente berichten

Alles in één overzicht
De musical Sunset Boulevard wordt verfilmd

De musical Sunset Boulevard wordt verfilmd

door 18/08/2017 0 reacties

De succesvolle Broadwaymusical Sunset Boulevard, met Glenn Close in de hoofdrol, wordt verfilmd. Filmmaatschappij Paramount maakte donderdag bekend de rechten van de musical te hebben gekocht. Actrice Close is in gesprek om de hoofdrol te prolongeren op het witte doek.

Volgens The Wrap is Paramount al druk op zoek naar een regisseur voor de verfilming van Sunset Boulevard. Ook wordt er gezocht naar de mannelijke tegenspeler van de 70-jarige Close, zo laten ingewijden weten. De opnamen van de musicalfilm staan gepland om aanstaande januari te beginnen.

Sunset Boulevard is gebaseerd op de gelijknamige speelfilm uit 1950 en vertelt het verhaal van Norma Desmond, een actrice in stomme films die aan lager wal raakt. Wanneer ze een jonge scenarioschrijver ontmoet ziet ze haar kans schoon terug te keren op het witte doek.

Glenn Close kreeg meerdere theaterprijzen voor haar rol in de musical, waaronder een Tony Award voor beste actrice in een musical. Wanneer de verfilming van Sunset Boulevard in de bioscopen te zien zal zijn, is nog niet bekend.

In 2008 was Sunset Boulevard ook te zien in Nederland. De productie werd geproduceerd door Stage Entertainment. De hoofdrol Norma Desmond werd gespeeld door Simone Kleinsma en Pia Douwes.

 

Nog geen reacties

Doe mee aan de discussie

Nog geen reacties!

Jij kan de eerste zijn om de discussie te starten .

Alleen een geregistreerde gebruiker kan reageren.