Meest recente berichten

Alles in één overzicht
Musical Petticoat wordt tv-serie

Musical Petticoat wordt tv-serie

05/04/2016 0 reacties

Er komt een tv-versie van Petticoat, meldde Albert Verlinde gisteravond in RTL Boulevard. De Nederlandse musical met Chantal Janzen in de hoofdrol was  in 2010 een groot succes.Abbey Hoes, Gouden Kalf winnares, neemt de hoofdrol voor haar rekening in plaats van Chantal Janzen. Hayo Bruins, Freek Bartels, Kai Greidanus (War Horse) en Martijn Fisher gaan ook meespelen in de serie. Freek Bartels speelt overigens een andere rol dan in de musical.

De musical Petticoat werd speciaal geschreven voor Chantal Janzen en was in seizoen 2010/2011 een volledig nieuwe Nederlandse musical van Joop van den Ende Theaterproducties, gemaakt door het team van Ciske de Rat-de Musical met muziek van Henny Vrienten. Net als bij de musical neemt Henny Vrienten ook dit keer de muziek voor zijn rekening.

Petticoat is het humoristische verhaal van een meisje die Groningen verruilt voor Amsterdam om zangeres te worden. Chantal Janzen heeft toen speciaal voor de musical Groningse les gevolgd om met een geloofwaardige noordelijke tongval te leren spreken.

De musical Petticoat zal op TV, waarschijnlijk bij de KRO, uitgezonden worden in een 10-delige serie.

Nog geen reacties

Doe mee aan de discussie

Nog geen reacties!

Jij kan de eerste zijn om de discussie te starten .

Alleen een geregistreerde gebruiker kan reageren.