Meest recente berichten

Alles in één overzicht
Musical Lazarus van David Bowie en Ivo van Hove komt naar Nederland

Musical Lazarus van David Bowie en Ivo van Hove komt naar Nederland

door 09/08/2017 0 reacties

Lazarus, de musical die regisseur Ivo van Hove met David Bowie maakte, kort voordat de popzanger stierf, komt naar Nederland. Vanaf september 2018 brengt Stage Entertainment Nederland de productie in Theater DeLaMar in Amsterdam. Dat maakt directeur Albert Verlinde zaterdag bekend in een interview met de Volkskrant.

Het is de bedoeling dat de musical minstens een half jaar in het DeLaMar speelt. Het bedrijf van Verlinde neemt dan ook de programmering van de grote zaal (950 stoelen) van het theater over. Daarmee verkrijgt Stage in feite een derde theater in Nederland, naast het Circustheater in Scheveningen en het Beatrix Theater in Utrecht. Joop van den Ende, de oprichter van Stage, wilde al heel lang een vaste theaterzaal in Amsterdam. De cast van Lazarus zal volgens Verlinde Nederlands zijn – hij is nu bezig met Van Hove en Job Gosschalk om die rond te krijgen. De liedjes blijven in het Engels. Volgens Verlinde is er naast de grote musicals die zijn bedrijf brengt, zoals The Lion King, ook ruimte voor meer artistieke, kleinschalige producties. ‘In New York is dat al drie jaar de trend. Daar sluit ik me bij aan.’

Lazarus ging op 6 december 2015 in New York in première, voor een select publiek: The New York Theatre Workshop heeft slechts 200 stoelen. Bowie stond na afloop breed lachend op het podium, samen met Ivo van Hove. Bij de afterparty was hij niet; daarvoor was hij toen al te ziek. De productie werd goed ontvangen: kritiek was er op het nogal ingewikkelde script van Enda Walsh, maar hoofdrolspeler Michael C. Hall kreeg louter lof, vooral vanwege zijn vocale prestaties. ‘Eigenlijk is elke song in Lazarus een tien-plus waard, qua vormgeving, zang en dramatiek. En Michael Hall is werkelijk fenomenaal als Bowie-vertolker’, schreef de Volkskrant. Na New York stond de musical ook met succes in Londen.

Nog geen reacties

Doe mee aan de discussie

Nog geen reacties!

Jij kan de eerste zijn om de discussie te starten .

Alleen een geregistreerde gebruiker kan reageren.