Meest recente berichten

Alles in één overzicht
Laatste voorstelling Billy Elliot bekend

Laatste voorstelling Billy Elliot bekend

door 30/09/2015 0 reacties

Musical Billy Elliot speelt laatste voorstelling in AFAS Circustheater Den Haag op 7 november.

Vandaag is bekend gemaakt dat de musical Billy Elliot  zijn laatste voorstelling gaat spelen op zaterdagavond 7 november in het AFAS Circustheater Den Haag. De musical is dan door meer dan 450.000 mensen bezocht.

“Ik ben heel trots op het feit dat het gelukt is om deze voorstelling in Nederland te brengen, het is bijzonder dat we in Nederland zoveel jong talent hebben weten te vinden om de uitzonderlijke rol van Billy Elliot te kunnen spelen. Naast deze jonge talenten stond een waanzinnige cast die de kinderen fantastisch ondersteund heeft. Avond aan avond hebben ze het publiek weten te ontroeren”, aldus Albert Verlinde.

Billy Elliot de Musical won drie Musical Awards waaronder ‘Beste Musical’. Twaalf bijzonder getalenteerde jongens hebben de titelrol van ‘Billy’ inmiddels mogen spelen. De overige hoofdrolspelers zijn Pia Douwes, Bas Heerkens, Reinier Demeijer, Carry Tefsen, Sylvia Alberts en Bas Grevelink. Op dit moment spelen Faas, Laurian, Nick, Sammy, Samuel en Wisse afwisselend de rol van ‘Billy’.

Verhaal
De musical is geregisseerd door Stephen Daldry. De muziek is van Elton John, script en liedteksten zijn van Lee Hall en de choreografie is van Peter Darling. Het grappige, ontroerende en opzwepende verhaal van Billy Elliot, dat zich afspeelt in Noordoost Engeland ten tijde van de sociale en politieke onrust in de jaren tachtig, gaat over een 11-jarige jongen die plotseling zijn talent voor dansen ontdekt. Tegen zijn vaders wensen in jaagt hij zijn droom om danser te worden na, waarmee hij uiteindelijk zijn familie en de gehele gemeenschap inspireert en zijn hele leven verandert.

Gebaseerd op de film uit 2000, speelde Billy Elliot de Musical  in 2005 voor het eerst in Londens Victoria Palace Theatre waar het elke avond voor een volle zaal speelt. Naast de Nederlandse productie in het AFAS Circustheater heeft de show enorm succes behaald in Sydney, Melbourne, Chicago, Toronto en Seoul. De Noord-Amerikaanse tourproductie, die in 2010 begon, eindige de tour op spectaculaire wijze in augustus 2013 in São Paolo, Brazilië. Tot op de dag van vandaag hebben meer dan 10,5 miljoen mensen verspreid over vijf continenten de show gezien en hebben 89 jongens de titelrol gespeeld.

Om jonge talenten het niveau te laten bereiken dat nodig is om de titelrol in Billy Elliot te kunnen spelen, heeft Stage Entertainment Nederland de Billy Elliot sCOOL opgericht waar de uitzonderlijk getalenteerde kinderen lessen volgden in onder andere ballet, tapdans, acrobatiek, acteren en zang.

Nog geen reacties

Doe mee aan de discussie

Nog geen reacties!

Jij kan de eerste zijn om de discussie te starten .

Alleen een geregistreerde gebruiker kan reageren.