Meest recente berichten

Alles in één overzicht
Jurylid Michiel van Erp ontvangt een koninklijke onderscheiding

Jurylid Michiel van Erp ontvangt een koninklijke onderscheiding

door 05/09/2016 0 reacties

Jurylid van de Musical Awards Michiel van Erp is zondag koninklijk onderscheiden. Hij werd tijdens de slotmiddag van ‘zijn’ filmweek in bioscoop Het Ketelhuis in Amsterdam geridderd in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Het lintje werd toegekend door de Amsterdamse wethouder Kajsa Ollongren en Paul de Leeuw.

Van Erp is dit jaar 25 jaar actief als regisseur. Van 1 tot en met 4 september werden in Het Ketelhuis zijn series en documentaires vertoond en vinden er verschillende activiteiten plaats om het oeuvre van Van Erp te vieren. De regisseur (1963) brak door met de tv-serie Lang Leve… maar staat vooral bekend om documentaires als Pretpark Nederland, Angst, I Am a Woman Now en MH17: Het verdriet van Nederland.

Zijn opmerkelijke drama-serie Ramses (2014) won een tiental (internationale) prijzen. Momenteel bereidt de regisseur zijn speelfilmdebuut voor, de verfilming van de roman Niemand in de stad van Philip Huff. Voor dit project werd zondagmiddag een crowdfundingcampagne gelanceerd.

Vorige week wijdde de Wereld Draait Door een hele uitzending aan het oeuvre van Michiel van Erp. Kijk hier de uitzending terug.

 

Nog geen reacties

Doe mee aan de discussie

Nog geen reacties!

Jij kan de eerste zijn om de discussie te starten .

Alleen een geregistreerde gebruiker kan reageren.