De Jury van 2021

Mogen we onszelf voorstellen...

De Jury van de Musical Awards 2021

Alex Klaasen

Alex Klaasen (1976) is een Nederlands cabaretier, zanger, acteur. Alex Klaasen groeide op in het Brabantse Oirschot. Hij studeerde aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Hier ontving hij in 1998 de Pisuisse-prijs, een prijs voor de meest veelbelovende eindexamenleerling. Samen met Martine Sandifort vormde hij het duo Alex en Martine. Samen wonnen ze in 2000 de juryprijs bij het Camerettenfestival en in 2001 de Pall Mall Export Prijs. In 2016 kreeg Klaasen de Johan Kaart Prijs.

Arno Gelder

Arno Gelder (1958) begon zijn journalistieke loopbaan in 1976 als kunstredacteur van Haags dagblad Het Vaderland. In 1980 trad hij in dienst van het Algemeen Dagblad als redacteur cultuur. Voor het AD maakt hij interviews, reportages en recensies op het gebied van toneel, cabaret, musical, klassieke muziek, beeldende kunst, ballet en boeken.

Charles Droste

Charles Droste heeft zijn sporen verdiend in het theatervak en monitort zowel nationaal als internationaal alle ontwikkelingen op musicalvlak.

Hij was o.a. werkzaam bij Koninklijk Theater Carré, de Theaterfabriek Amsterdam van Stage Entertainment en zit sinds 12 jaar in Doetinchem: Schouwburg Amphion.

Met dit theater wist hij zich sinds 2000 zeven keer te nomineren voor “Beste theater van het jaar” en sleepte hij deze prestigieuze titel inmiddels – als enige theater – drie keer in de wacht.

Isabelle Beernaert

Isabelle Beernaert is een succesvolle choreografe en theaterproducent.

Haar eerste productie Ne me quitte pas(2011) was een daverend succes, en inmiddels tourt ze alweer met haar tiende productie ‘le Temps perdu’.

Met een jazzmuzikant als vader werd muziek haar met de paplepel ingegoten. Haar opleiding volgde ze aan de Koninklijke Balletschool van Vlaanderen en ontwikkelde zich ook in beeldende kunsten, etnische dansen en moderne stijlen. Ze won diverse (inter) nationale awards als choreografe en producent. Ook werkte ze als choreografe voor diverse evenementen, mode, en tv-programma’s waaronder ‘So You Think You Can Dance’ en haar overwinning met ‘ The Ultimate Dance Battle.

Marisa van Eyle

Studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht en maakte deel uit van Toneelgroep De Trust (1988 tot 2000). Speelde talloze rollen in Penthesilea, Friedrichswald,1000 Rosen,Drie Zusters.
Voor haar rol in Volksvernietiging Of Mijn Leven Is Zinloos werd zij onderscheiden met de Colombina (1994).
Zij speelde de titelrol in de voorstelling Annie M.G. – De Dochter van de Dominee waarvoor zij werd genomineerd voor een Theo d’Or. Verder was zij te zien zijn in Familie, Vendetta-De Godvader deel IV, Juliana, en De Geschiedenis van de Familie Avenier en in Op Hoop van Zegen , The Normal Heart , Soldaat van Oranje als Koningin Wilhelmina en in Een Sneeuw. Verder speelde ze In de ban van Broadway en was ze alternate Yente in Fidler on The Roof.
In films was Marisa te zien in 1000 Rosen, Abeltje, Minoes,Ochtendzwemmers en Familie,Offers Zwartboek, Alles is Liefde en Mannenharten.
Tv sersies: Tijd van Leven, Willie & Nellie, Hertenkamp ,Kinderen Geen Bezwaar, De Band, De Daltons, Villa Achterwerk,  S!ngle en Dr. Tinus.

Michiel de Regt

Michiel de Regt is regisseur. Hij regisseert veel en op uiteenlopende plekken en houdt zich eveneens bezig met het schrijven, bewerken en vertalen van toneelteksten. De Regt was 2016 vaste maker bij Toneelschuur Producties en maakte daar in het oog springende en succesvolle voorstellingen zoals Antigone, Wreed en Teder en Wachten op de Barbaren. Bij Orkater regisseert hij, naast een aantal succesvoorstellingen met Geert Lageveen en Leopold Witte, ook de grote zaalproducties Op de Bodem, Distel en Julius Caesar. Zijn eerste stappen als choreograaf zette hij bij Conny Janssen Danst.  De Regt won de Ton Lutzprijs, werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs en zijn ‘Wachten op de Barbaren’ werd geselecteerd voor de Nederlandse Dansdagen 2016. Naast toneel regisseert De Regt ook cabaret, waaronder Yentl & De Boer, Alex Ploeg e.a.

Tania Kross

Mezzosopraan Tania Kross, geboren op Curaçao, studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Henny Yana Diemer. In het tweede jaar van haar opleiding won zij de eerste prijs van de Stichting Jong Muziektalent. Ze vertegenwoordigde het Koninkrijk der Nederlanden tijdens de BBC Singer of the World Competition in Cardiff.

Kross werd door het Concertgebouw verkozen tot Rising Star van het seizoen 2004/2005. Ze gaf een recital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw en ging op tournee langs de diverse concertzalen van de wereld, onder meer in Parijs, Salzburg, Wenen en Carnegie Hall in New York.

Rennie Rijpma

Rennie Rijpma (1971) is lid van de hoofdredactie van het Algemeen Dagblad, mediapartner van de stichting Musical Awards.
Rennie begon haar journalistieke loopbaan in Friesland om deze voort te zetten in Amsterdam. Ze zette voor het ANP de Entertainmentredactie op en volgde nieuws ontwikkelingen op het gebied van media en cultuur jarenlang op de voet.

Sinds 2012 werkt Rennie voor het Algemeen Dagblad waar ze zich bezighoudt met de digitale ontwikkeling, hoe verhalen in nieuwe vormen een groot publiek bereiken en samenwerkingsverbanden.