De jury van de Stichting Musical Awards

Hilde Scholten

Vicevoorzitter

Hilde Scholten raakte al op jonge leeftijd in de ban van musicals en cabaret. Ze studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, en kwam in de tussentijd te werken bij de Avro en het Theater Instituut. Hier bleef ze ook na haar studie geruime tijd betrokken. Haar werkterrein breidde zich tevens uit naar het maken van boeken over theater, waaronder het boek Musicals in Nederland, en het samenstellen van cd’s en dvd’s. Vanaf 2010 is Hilde actief als programmeur voor verschillende theaters. Momenteel is ze Manager Programmering & Innovatie van DNK in Assen. Hilde maakte al een aantal jaren deel uit van de jury en het bestuur van het Musicalawardsgala.

Arno Gelder

Jurylid

Arno Gelder (1958) is journalist en schreef 44 jaar voor Het Vaderland en het Algemeen Dagblad recensies, interviews en reportages over musical, toneel, cabaret, pop- en klassieke muziek, beeldende kunst, opera, ballet en boeken. Hij interviewde onder anderen ABBA, Paul McCartney, The Who, The Bee Gees en David Bowie, de kleinkunstenaars Paul van Vliet, Brigitte Kaandorp, Youp van ‘t Hek, Claudia de Breij, Bert Visscher, Tineke Schouten en Jochem Myjer alsmede de acteurs en regisseurs Pierre Bokma, Anne Wil Blankers, Gijs Scholten van Aschat en Ivo van Hove. Op musicalgebied had hij vraaggesprekken met onder anderen Simone Kleinsma, René van Kooten, Stanley Burleson, Gerrie van der Klei, Jos Brink, Brigitte Heitzer en Paul Groot. Arno Gelder woonde in de jaren 80 in Londen de premières van onder meer Cats en Evita bij. Vanaf midden jaren 70 volgde hij de onweerstaanbare opkomst van de musical in Nederland op de voet.

Dianne Zuidema

Jurylid

Dianne Zuidema studeerde Theater-, Film- en Televisiewetenschap in Utrecht. Na het afronden van haar studie in Utrecht ging ze naar New York om daar Performing Arts Management te studeren. Ook werkte ze daar onder andere bij de Manhattan Theatre Club als assistent van de directeur van het Musical Theatre Program. Haar liefde voor musical is op die plek opgebloeid. Bij terugkomst in Nederland werkte Dianne voor het Springdance festival in Utrecht en verhuisde vervolgens naar Terschelling om daar het Oerol Festival te leiden. Na zeven festivals maakte ze de overstap naar De Balie in Amsterdam, en vandaaruit stak ze het Leidseplein over om aan de slag te gaan bij de Stadsschouwburg Amsterdam als adjunct-directeur en later directeur. Hierna werkte ze een jaar als interim zakelijk directeur bij Zuiderstrandtheater/Amare (Den Haag) en nu is ze sinds 2019 directeur/programmeur van Schouwburg Amstelveen. Dianne is ook lid van de Toneeljury.

Joy Kreiken

Jurylid

Joy Kreiken (1984) is sinds 2017 werkzaam als programmeur bij Zwolse theaters. In Zwolle ligt haar focus op het programmeren van de genres musical, dans, cabaret en show. Joy studeerde Theaterwetenschappen en Theaterdramaturgie aan de Universiteit van Utrecht. Ze studeerde in 2006 af met een scriptie over dramaturgie bij de Nederlandse musical. Sindsdien is ze zich altijd voor het genre musical blijven inzetten: ze werkte o.a. als dramaturg bij het M-Lab, gaf les in musicalrepertoire en –geschiedenis aan de Fontys Hoge School in Tilburg. En bij Zwolse theaters is het haar doel om in de programmering een goede balans te vinden tussen de grote titels en de nieuwe of minder bekende (musical)producties. Joy kijkt er nu naar uit om het prachtige, rijke musicallandschap in Nederland middels haar jurydeelname te kunnen eren.

Maurice Luttikhuis

Jurylid

Dirigent Maurice Luttikhuis (Enschede, 7 november 1963) is bekend als musical director van de musical producties van Joop van den Ende, composer van Holiday on Ice, gast-dirigent van het Metropole Orkest en hij is oprichter en dirigent/arrangeur van orkest The New Symphonics. Hij was onder meer dirigent bij Les Miserables, Cats, The Phantom of the Opera, Miss Saigon, Elisabeth en The Lion King.

Henriëtte Tol

Jurylid

Nadat Henriëtte in 1974 afstudeerde aan de Toneelschool Amsterdam was zij 11 jaar verbonden aan Toneelgroep Centrum. Daarna speelde ze in stukken van Het Nationale Toneel, Toneelgroep Suburbia en onlangs nog in Pinkpop bij Toneelgroep Maastricht. Daarnaast speelde zij in talrijke vrije producties waaronder Bloedverwanten Vergetelheid, Een Goed Nest, The Normal Heart, Liefde Half Om Half, Huisvrouwmonologenen Calender Girls. Ook was ze te zien in de musical Soldaat van Oranje in de rol van Wilhelmina. Voor haar rol in de musical Spring Awakening ontving zij in een John Kraaijkamp Musical Award. Henriëtte’s eerste rol op het witte doek was in de speelfilm Soldaat van Oranje van Paul Verhoeven. Ook speelde ze in films als De Zevende Hemel, Popoz de film, Tula: The Revolt, Gebroken spiegels, Een vlucht regenwulpen, De stilte rond Christine M. en De Anna. Henriëtte is ook bekend van haar rollen in populaire televisieseries als Bloedverwanten, Keyzer & de Boer advocaten en Westenwind.

Jamai Loman

Jurylid

Jamai geboren op 30 Juni 1986 te Gouda groeide met zijn ouders en 2 oudere zussen op in de stad Schoonhoven. Op de basisschool deed hij voor het eerst mee met een schoolmusical. Jamai speelde hierin de rol van Harm, de hoofdpersoon in de musical Ja Zuster, Nee Zuster. Ook was hij toetsenist bij een schoolband genaamd 8CC. In 2002 heeft zijn moeder hem opgegeven voor de grootste talentenjacht in Nederland genaamd ‘Idols’. Hij deed auditie in Rotterdam met het lied ‘’have i told you lately’’ en kwam door de auditierondes heen. Na vele solo-optredens, interviews en tv-verschijningen, besloot Jamai zijn muzikale carrière uit te breiden door zich ook te richten op musicals. In 2009 was Jamai bij RTL4 te zien in het programma; ‘Dancing With The Stars’ waarin hij bewees ook op gebied van dansen zeer talentvol te zijn. Wekelijks wist hij de jury en de kijkers te verpletteren samen met zijn danspartner Gwyneth van Rijn. Jamai wist zich tot de finale te dansen die hij glansrijk won en als winnaar Dancing With The Stars 2009 afsloot. Tevens ging het presenteren hem ook goed af en heeft hij voor verschillende tekenfilms/series de stemmen mogen inspreken!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search