Meest recente berichten

Alles in één overzicht
5 vragen aan: Roos van Erkel door 09/02/2016 0 reacties

In deze rubriek vragen we de musicalsterren, producent of iemand anders die veel voor de Nederlandse Musicalscene betekent 5 vragen het hemd van het lijf. Deze keer was het de beurt aan Roos van Erkel. Genomineerd voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Kleine Productie voor haar rol in “Het Meisje met het rode haar”.

 Vraag 1. Je bent nog niet zo lang geleden afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en je hebt nu al ontzettend veel bereikt, een hoofdrol in een film (Het Bombardement), al meerdere keren een hoofdrol in een musical, wat zou je in de toekomst nog willen bereiken?

Roos van Erkel: Toch ben ik alweer bijna 7 jaar afgestudeerd, de tijd gaat snel. Ik denk niet op die manier na over mijn carrière. Ik hou me niet bezig met de vraag “wat wil ik nog bereiken”. Dat vind ik klinken alsof ik een topsporter ben. Mijn focus ligt op de vraag of ik enthousiast wordt van de productie en of een rol interessant is voor mij. Of dat nou een hoofdrol of een bijrol is, dat hoeft niet per sé uit te maken.

Vraag 2. Je hebt ook veel televisie gedaan, wat vind je leuker televisie of theater?

Roos van Erkel: Als ik moet kiezen, ligt mijn hart bij het theater. Mijn intuïtie werkt daar het beste. Dat wil niet zeggen dat ik niet graag televisie doe, maar ik vind het gewoon ondenkbaar dat het theater uit mijn leven zou verdwijnen.

Vraag 3. Wilde je van jongs af aan al actrice worden?

Roos van Erkel: Ja, daar heeft nooit enige twijfel over bestaan.

Vraag 4. Door je succesvolle rollen van de afgelopen tijd ben je ook een bekende Nederlander geworden, merk je daar veel van?

Roos van Erkel: Niet zoveel eigenlijk. Ja, nou, ik heb er wel iets meer volgers op Instagram bij gekregen! Maar het mag geen naam hebben hoor, ik heb er nog steeds niet meer dan de gemiddelde puber volgens mij.

Bekendheid gaat een beetje op en neer, althans in mijn geval. Als je in een productie speelt waar veel om te doen is of waar de belangstelling groot voor is, ben je een tijdje even in de picture. Maar daarna ebt die aandacht ook weer weg.

Vraag 5. Wie zullen we benaderen voor de volgende “vijf vragen aan”?

Roos van Erkel: Ik stel voor dat jullie Xander van Vledder benaderen. Hij is momenteel te zien in de musical “Willem Ruis, de show van zijn leven”.

 

 

 

Nog geen reacties

Doe mee aan de discussie

Nog geen reacties!

Jij kan de eerste zijn om de discussie te starten .

Alleen een geregistreerde gebruiker kan reageren.