Meest recente berichten

Alles in één overzicht
Groots eerbetoon aan Wim Sonneveld in Koninklijk Theater Carré

Groots eerbetoon aan Wim Sonneveld in Koninklijk Theater Carré

24/11/2016 0 reacties

Groots eerbetoon aan Wim Sonneveld in Koninklijk Theater Carré op zijn 100e geboortedag

Theaterproducent DommelGraaf & Cornelissen Entertainment en Koninklijk Theater Carré zijn verheugd te melden dat er volgend jaar een groots eerbetoon aan Wim Sonneveld komt. Op woensdag 28 juni 2017 is het precies honderd jaar geleden dat Wim Sonneveld in Utrecht werd geboren. Om deze dag op een bijzondere manier te herdenken met een unieke avond zal een keur aan artiesten op 28 juni een hommage aan deze onvergetelijke artiest brengen.

Wim Sonneveld was een Nederlandse zanger, cabaretier en acteur. Met Toon Hermans en Wim Kan behoorde hij tot De Grote Drie van het Nederlands Cabaret. Naast zijn vele solovoorstellingen creëerde hij ook zijn eigen gezelschap met daarin onder anderen Conny Stuart, Joop Doderer, Hetty Blok en Albert Mol. Op zijn initiatief werd de musical My Fair Lady naar Nederland gehaald. Zelf speelde Wim Sonneveld drie jaar lang de rol van Professor Higgins. Op 8 maart 1974 overleed hij op 56-jarige leeftijd.

‘Als theaterliefhebber kun je de honderdste geboortedag van Wim Sonneveld niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Op een later moment zullen wij bekend maken welke artiesten deze bijzondere avond zullen opluisteren’, aldus initiatiefnemers Madeleine van der Zwaan, Suzanne van Dommelen, Ruud de Graaf en Hans Cornelissen.

Nog geen reacties

Doe mee aan de discussie

Nog geen reacties!

Jij kan de eerste zijn om de discussie te starten .

Alleen een geregistreerde gebruiker kan reageren.