Meest recente berichten

Alles in één overzicht
Genomineerden AD Publieksprijs bekend!

Genomineerden AD Publieksprijs bekend!

door 01/12/2017 0 reacties

Ook dit jaar wordt De Publieksprijs voor de beste Musical van het jaar, de AD Publieksprijs, uitgereikt tijdens het Musical Gala op 24 januari 2018. Anders dan bij veel andere prijzen, wordt voor deze prijs geen speciale jury samengesteld. Het Nederlandse publiek kan zijn stem uitbrengen op 22 door de Stichting Musical Awards genomineerde musicals en bepaalt zodoende welke musical op 24 januari 2018 de AD Publieksprijs wint.

Stemmers maken daarbij ook nog kans op de hoofdprijs: twee tickets voor elk van de 14 musicals van 2018.

Er zijn 2 stemrondes!

Stemronde 1: van 1 december t/m 31 december 2017
Op de 22 genomineerde musicals kan er van 1 december t/m 31 december 2017 gestemd worden via deze website. Op 4 januari 2018 wordt de eindstand van Stemronde 1 bekend gemaakt. De 3 musicals met de meeste stemmen, gaan door naar de finaleronde en maken kans op de AD Publieksprijs.

Stemronde 2 De Finaleronde: van 8 t/m 24 januari 2017
Van 8 t/m 24 januari 2018 kan er alleen nog gestemd worden op de 3 finalisten. Dat zijn de musicals die in voorronde de meeste stemmen hebben behaald. Deze 3 musicals beginnen aan de finaleronde met het aantal stemmen van stemronde 1. Iedereen die in de voorronde heeft gestemd, mag in de finaleronde opnieuw zijn stem uitbrengen.

Er kan in de finaleronde gestemd worden tot 24 januari 2018 om 19:00 uur. Tijdens de live-uitzending van de Musical Awards op 24 januari 2018 kan er vervolgens alleen nog via SMS en een telefoonnummer gestemd worden (de nummers worden op TV getoond). Tijdens de live-uitzending sluiten de lijnen en worden de stemmen door de notaris gecontroleerd. Vervolgens wordt tijdens de winnaar van de AD Publieksprijs live op TV bekend gemaakt. Dit is de finalist die alles bij elkaar opgeteld (stemronde 1 + finaleronde + SMS-stemmen + telefoonstemmen) de meeste stemmen van het Nederlands publiek heeft gekregen.

De uitreiking

Op 24 januari 2018 wordt de AD Publieksprijs uitgereikt tijdens de 17e editie van Musical Awards Gala. Het gala is live te zien zijn bij de AVROTROS. Tijdens deze groots opgezette liveshow vanuit het Circustheater in Scheveningen worden de prestigieuze Awards voor Nederlands grootste musicalsterren en beste producties uitgereikt.

Soldaat van Oranje bleek twee jaar achter elkaar de publieksfavoriet, en vorig jaar kaapte The Bodyguard de prijs nipt voor de neus van die productie weg. Wie strijden er dit jaar om de award?

– Ciske de Rat

Hair

The Lion King

The Bodyguard

Soldaat van Oranje

Sweeney Todd

Snorro, de Gemaskerde Held

Into the Woods

Adèle Conny Jasperina – De Grote Drie

Was getekend, Annie M.G. Schmidt

Liesbeth

Vamos

Tina de Musical

On Your Feet!

Fiddler on the Roof

De Marathon

My Fair Lady

The Bridges of Madison County

From Sammy with Love

Watskeburt?! – de musical

Shock Thrillermusical

A Chorus Line

 

Nog geen reacties

Doe mee aan de discussie

Nog geen reacties!

Jij kan de eerste zijn om de discussie te starten .

Alleen een geregistreerde gebruiker kan reageren.