Meest recente berichten

Alles in één overzicht
Antje Monteiro speelt hoofdrol in musical Mamma Mia!

Antje Monteiro speelt hoofdrol in musical Mamma Mia!

door 14/05/2018
 Antje Monteiro gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe Nederlandse versie van de musical Mamma Mia!

Monteiro werd bij het grote publiek vooral bekend dankzij haar rol als prinses Amneris in Aïda. Deze rol vertolkte zij tussen 2001 en 2003 in het Circustheater in Scheveningen. Later speelde zij onder meer in Cats en We Will Rock You en presenteerde ze op televisie Het gevoel van. Wie de andere rollen gaan spelen, is nog niet bekend.

De liedjes van de Zweedse groep ABBA vormen de basis van de musical Mamma Mia! In het stuk probeert de 21-jarige Sophie voorafgaand aan haar huwelijk te achterhalen wie van de drie ex-minnaars van haar moeder Donna (Monteiro) haar vader is.

Mamma Mia! viert volgend jaar zijn twintigjarig bestaan. De voorstelling was de afgelopen twee decennia wereldwijd succesvol. Het stuk was al tweemaal eerder in Nederland te zien.

De keuze om Mamma Mia! na acht jaar weer naar Nederland te halen, is ingegeven door het publiek zelf. “We houden regelmatig enquêtes wat het publiek graag wil zien”, vertelt Verlinde. “En Mamma Mia! staat al jaren met stip bovenaan. Er is een hele generatie nieuw publiek die vooral de film kent en niet eens weet dat het oorspronkelijk een musical is.”