Meest recente berichten

Alles in één overzicht
5 vragen aan: Soy Kroon

5 vragen aan: Soy Kroon

door 12/02/2019

In deze rubriek vragen we de musicalsterren, producenten of iemand anders die veel voor de Nederlandse Musicalscene betekent 5 vragen het hemd van het lijf. Deze keer was het de beurt aan Soy Kroon die momenteel te zien is in Mamma Mia! in de rol van Sky. Mamma Mia! is te zien in het Beatrix Theater in Utrecht.  

Vraag 1: Wat is je vaste ritueel voor je het podium op gaat?

Soy: Meestal ga ik altijd rond 15 minuten voor aanvang me rustig omkleden in de kleedkamer met heerlijke oude blues of jazz muziek op. Maar soms ook wel eens een lekker fout met  Nederlandstalig nummers om energie op te wekken. Dan ga ik mijn tanden poetsen en fles water vullen. Als laatste neem ik een smintje voor de collega’s om me heen. Vaak voor we beginnen maak ik backstage met iedereen een praatje omdat het goed is om iedereen nog even aan te kijken voordat je opgaat en vooral om even goed te lachen.

Vraag 2: Als je zou moeten kiezen tussen acteren in een musical, serie of film, waarvoor zou je dan kiezen en waarom?

Soy: Nou, dat is een moeilijke vraag die ik vaker krijg maar juist het verschil en de combinatie maakt het zo vet. Als het je lukt om voor televisie te zoeken naar de béste take waarin je alles voelt en kan overbrengen krijg je daar echt een kick van. Maar ik moet stiekem toegeven dat mijn hart nog meer een kick krijgt van het live performen. Vanwege de energie van de mensen op het podium en in de zaal en de dynamiek die iedere avond anders is omdat alles live is, dat is pas écht vet. 

Vraag 3: Heb je de Nederlandse versie van Mamma Mia in 2010 gezien? Wat vond je er van?  

Soy: Mijn moeder was ooit naar de eerste versie van Mamma Mia! geweest met haar vriendinnen en was helemaal enthousiast. Ik heb de voorstelling alleen gezien toen hij voor het laatst door Nederland tourde. Wat ik me kan herinneren is dat het mijn eerste musical was die ik zag mét lenzen in. Ik had die week ervoor lenzen gekregen omdat ik blijkbaar veraf niet zo goed zag, ik heb toen mijn ogen uitgekeken. Ik zag ineens álle details. Of ik toen dacht dat ik ooit Sky zou spelen? Nee. Maar op deze leeftijd ben ik heel trots en blij dat ik gewoon in deze show sta, op sandalen, dat wel. 

Vraag 4: Wat mag absoluut niet ontbreken in je kleedkamer en waarom niet?

Soy: Een leuke polaroid-foto van mijn vrienden. Koffie. Veel handdoeken. Mijn geurtje. Krullenspul voor in m’n haar en een bank of iets waar je tussendoor een dutje op kan doen.

Vraag 5: Wie zullen we benaderen voor de volgende ‘vijf vragen aan’?

Soy: Oehoeh, dit vind ik dus heel leuk. Je krijgt deze vragen ineens van een leuk iemand en ik mag er een ander leuk iemand mee verrassen. Leuk concept! Ik heb een vriend uitgekozen die al heel wat musicals heeft gedaan: Freek Bartels. Laat hem maar eens vertellen of hij een geluksonderbroek draagt tijdens de voorstelling.