Meest recente berichten

Alles in één overzicht
5 vragen aan: Sky Lemmer

5 vragen aan: Sky Lemmer

door 06/06/2018 0 reacties

In deze rubriek vragen we de musicalsterren, producenten of iemand anders die veel voor de Nederlandse Musicalscene betekent 5 vragen het hemd van het lijf. Deze keer was het de beurt aan Sky Lemmer die momenteel te zien is in On Your Feet! in het ensemble en als cover Gloria Estefan. On Your Feet! is nog tot en met 5 augustus te zien in het Beatrixtheater in Utrecht.

Vraag 1: Welke droomrol zou je nog heel graag willen spelen?

Sky Lemmer: Ik heb meerdere droomrollen die ik graag zou willen spelen. Gloria Estefan is daar één van en als understudy van Vajèn van den Bosch heb ik die al mogen spelen, dus dat is wel een dream come true! Maar de rol waar ik al jaren van droom is Mimi uit de musical RENT. Deze musical heeft echt een plekje in mijn hart veroverd! Maureen vind ik overigens ook een hele gave rol! Als de productie ooit weer naar Nederland komt (wat ik hoop) wil ik zeker auditie doen! Verder vind ik de rol van Angelica Schuyler in de musical Hamilton geweldig.

Vraag 2: Wilde je van jongs af aan al musicalster worden of had je ook een andere droom?

Sky Lemmer: Ik ben eigenlijk heel nieuw in de musicalwereld. Van jongs af aan heb ik veel toneelstukken gespeeld, wedstrijden gedanst en zong ik in bandjes of deed ik mee aan talentenjachten, maar nooit musical gerelateerd. Zelf schrijf ik ook muziek en daar ligt een groot deel van mijn hart. Maar ik heb wel echt een liefde voor musical ontwikkeld.

Vraag 3: Ligt je hart vooral bij musicals of zou je ook een uitstap willen maken naar bijvoorbeeld film of televisie?

Sky Lemmer: Het lijkt me heel leuk om ook film en televisiewerk te gaan doen. Als songwriter ben ik ook nog lang niet klaar en wil ik meer muziek maken. Het een sluit het ander niet uit! Wie weet wat er op mijn pad komt.

Vraag 4: Welk nummer inspireert jou en waarom?

Sky Lemmer: Veel nummers inspireren mij. Ik luister naar veel verschillende genre’s maar op dit moment vind ik de band Nothing but thieves heel erg vet. Hun nieuwe album: Broken Machine inspireert mij heel erg. Uit On Your Feet! vind ik ‘Wrapped’ toch wel de parel van de show. Het nummer is zo goed geschreven, zowel de tekst als het arrangement…prachtig.

Vraag 5: Wie zullen we benaderen voor de volgende ‘vijf vragen aan’?

Sky Lemmer: Soy Kroon

 

 

Nog geen reacties

Doe mee aan de discussie

Nog geen reacties!

Jij kan de eerste zijn om de discussie te starten .

Alleen een geregistreerde gebruiker kan reageren.