Meest recente berichten

Alles in één overzicht
5 vragen aan: Jeske van de Staak

5 vragen aan: Jeske van de Staak

door 02/04/2020

Vraag 1.  Wat is je vaste Ritueel voordat je het podium op gaat?
Ik eet best vroeg, zodat ik niet met een volle maag op het toneel sta. Daardoor voel ik me vrijer en scherper. Ook wil ik iedereen van de cast en/of band even afzonderlijk aangekeken hebben. Meestal slaan we elkaar even op de handen om “wakker” te worden. Bij de pianist doe ik dat natuurlijk niet, want ik sla best hard. 

Vraag 2: Als je zou moeten kiezen tussen acteren in een musical, serie of film, waarvoor zou je dan kiezen en waarom?
Ik moet toegeven dat ik per project kijk of ik er iets bij voel en of het bij me past op dat moment in mijn carrière. Op dit moment speel ik bijvoorbeeld de vrouwelijke hoofdrol bij Toneelgroep Maastricht (The Great Gatsby). En daar zing ik bijvoorbeeld niet in. Volgend seizoen ga ik wel weer meer zingen. De afwisseling maakt het juist zo leuk. Wel weet ik dat ik in het theater staan bijzonder vind, omdat je de adem van de zaal voelt en daardoor iedere avond de energie van de voorstelling een tikje anders is. Het is live en daardoor spannend. 

Vraag 3: Welke droomrol zou je nog heel graag willen spelen?
Queenie The Wild Party 

Vraag 4: Wat mag absoluut niet ontbreken in je kleedkamer en waarom niet?
Een gezellig muziekje, tandpasta en collega’s 😀

Vraag 5: Wie zullen we benaderen voor de volgende ‘vijf vragen aan’?
Ellen Pieters of Martijn Vogel

Fotocredits: Celinde Schoenmaker