Meest recente berichten

Alles in één overzicht
5 vragen aan: Elise Schaap

5 vragen aan: Elise Schaap

door 19/08/2016 0 reacties

In deze rubriek vragen we de musicalsterren, producent of iemand anders die veel voor de Nederlandse Musicalscene betekent 5 vragen het hemd van het lijf. Deze keer was het de beurt aan Musical Award winnares Elise Schaap.

Vraag 1. Van harte gefeliciteerd met je Musicalaward voor beste vrouwelijke hoofdrol in ‘De terugkeer van Hans en Grietje’! In deze productie speelde je samen met een 45 koppig balletorkest. Dat zal een bijzonder repetitieproces geweest zijn. Hoe was dat voor jou?

Elise Schaap: Ik vond het zo bijzonder om met het balletorkest op te treden. Stuk voor stuk topmuzikanten die prachtig uiteenlopend repertoire speelden, van klassiek tot pop. Het is vandaag te dag echt een unicum om met een orkest te spelen, omdat daar tegenwoordig steeds meer op bezuinigd wordt. Zingen met een een groot orkest is zo’n waanzinnige ervaring ipv met band, de eerste keer tijdens de repetities steeg ik voor mijn gevoel op.

Vraag 2. Je hebt voornamelijk voorstellingen gespeeld voor volwassenen, maar je hebt bij ‘Woef side story’ en ‘De terugkeer van Hans en Grietje’ voor kinderen gespeeld. Hoe vind je het om voor kinderen te spelen? Bereid je een voorstelling dan anders voor?

Elise Schaap: De terugkeer van Hans en Grietje en Woef Side Story zou ik eerder familievoorstellingen willen noemen. Dat vind ik eigenlijk de leukste projecten om te doen. Juist de voorstellingen van Pieter Kramer bij het Rotheater zijn zo geniaal omdat ze bedoeld zijn voor jong én oud. Ik speel daarom denk ik niet anders dan anders. Dubbelzinnige grappen worden door de volwassen opgepikt en kinderen lachen weer om andere grapjes.

Vraag 3. Je bent sinds kort moeder geworden van een prachtige dochter. Hoe ga je het moederschap combineren met je werk?

Elise Schaap: Ik heb het de afgelopen maanden heel bewust rustig aangedaan omdat ik zoveel mogelijk wilde genieten van mijn dochter. Ze is nu ruim 8 maanden en ik ben net begonnen met de repetities van de nieuwe muziektheater voorstelling ‘We want more’. Een tragikomedie over de reunie van een vrouwenkoor. Hoe leuk ik dat ook vind, toch kijk ik er naar uit om weer lekker overdag thuis te zijn en s’ avonds in het theater te staan.

Vraag 4.Welke voorstelling die nu in het theater staat mogen wij absoluut niet missen volgens jou?

Elise Schaap: Ik ben een groot Sondheim fan en vanaf mei is Sweeney Todd te zien in het Zonnehuis in Amsterdam. Daar verheug ik me nu al op.

Nog geen reacties

Doe mee aan de discussie

Nog geen reacties!

Jij kan de eerste zijn om de discussie te starten .

Alleen een geregistreerde gebruiker kan reageren.