Meest recente berichten

Alles in één overzicht
5 vragen aan: Edwin Jonker

5 vragen aan: Edwin Jonker

door 26/08/2016 0 reacties

In deze rubriek vragen we de musicalsterren, producent of iemand anders die veel voor de Nederlandse Musicalscene betekent 5 vragen het hemd van het lijf. Deze keer was het de beurt aan Edwin Jonker die momenteel nog in Beauty and the Beast speelt, maar komend seizoen te zien zal zijn Chorus Line.

 

Vraag 1. Je hebt het afgelopen seizoen in Beauty and the Beast de rol van ‘Beest’ gespeeld. Deze voorstelling stopt helaas. Wat ga je het meeste missen aan deze periode?

Edwin Jonker: Het meest ga ik het beest zelf missen. Het is een heerlijke rol om te spelen, omdat je van een eenzaam, gekweld beest langzaam transformeert naar een man die gevoelens krijgt voor een meisje. Dat is interessant om te spelen.
Vraag 2. Van harte gefeliciteerd met je rol in Chorus Line! Dit is een heel andere soort musical dan Beauty and the Beast. Hoe bereid je je hierop voor?

Edwin Jonker: Dankjewel! Allereerst ga ik het script meerdere keren lezen en vervolgens ga ik mijn personage visualiseren. Dat neem ik mee naar de repetitie periode, waar ik samen met mijn collega’s de voorstelling ga maken. Ik zal van veel ballet oefeningen de namen moeten leren aangezien ik de regisseur speel.
Vraag 3. Na Beauty and the Beast komt The Lion King terug in het AFAS Circustheater in Scheveningen. In 2004 speelde jij Mufasa in The Lion King. Hoe is het voor jou dat nu iemand anders deze rol gaat vertolken?

Edwin Jonker: Dat The Lion King weer in Nederland te zien is, is fantastisch. Het is de grootste musical waarin ik ooit gespeeld heb. Daarom ben ik trots dat mijn goede vriend David Goncalves de rol van ‘Mufasa’ gaat spelen. Hij gaat een bijzondere tijd meemaken.
Vraag 4. Je speelt ook veel in films. Vind je theater of film leuker om te doen en waarom?

Edwin Jonker: Ik vind de combinatie het leukst, beide is geweldig. Maar als ik toch moet kiezen en puur naar het acteren kijk, is theater voor mij het leukst. Het theater is live. Elke avond moet je het laten zien voor een live publiek. Zo’n volle zaal voel je ook en dat is echt gaaf.

 

Vraag 5. Wie zullen we benaderen voor de volgende “5 vragen aan”?

Edwin Jonker: We hebben het net over hem gehad. David Goncalves mogen jullie benaderen. Ik denk dat dit een goede gelegenheid is om hem voor te stellen.

Nog geen reacties

Doe mee aan de discussie

Nog geen reacties!

Jij kan de eerste zijn om de discussie te starten .

Alleen een geregistreerde gebruiker kan reageren.