Meest recente berichten

Alles in één overzicht
5 vragen aan: David Goncalves

5 vragen aan: David Goncalves

door 05/09/2016 0 reacties

In deze rubriek vragen we de musicalsterren, producent of iemand anders die veel voor de Nederlandse Musicalscene betekent 5 vragen het hemd van het lijf. Deze keer was het de beurt aan David Goncalves die momenteel druk aan het repeteren is voor The Lion King.

 

Vraag1. We kennen je voornamelijk als zanger, maar ook uit de musicals Daddy Cool en Dreamgirls. Als je zou moeten kiezen tussen musicalartiest of zanger, waar zou je dan voor kiezen en waarom?

David Goncalves: Ik zou niet willen kiezen. Sterker nog, de combinatie tussen zang en spel vind ik gewoon heel interssant. Ik zing langer dan dat ik speel, dus voor mij is zingen heel natuurlijk. Met spel neem je vaak een rol aan die je dwingt kanten van jezelf te tonen waar je echt naar moet graven. Dat proces vind ik geweldig.

 

Vraag 2. Hoe kwam je tot het besluit om auditie te doen voor The Lion King?

David Goncalves: Ik deed 12 jaar geleden auditie voor de rol van “Simba”. Maar door werkomstandigheden zijn we er toen niet uitgekomen. Ik ben toen wel gaan kijken, en ik vond het zo mooi dat ik besloot dat als deze musical ooit opnieuw op de planken zou staan dat ik hier onderdeel van zal zijn.

 

Vraag 3. Jij speelt Mufasa in de musical The Lion King. Je speelt dus de vader van Simba. De rol van kleine Simba wordt gespeeld door jongens van 10 of 11 jaar. Hoe is het voor jou om met deze jongens te repeteren en een vader-zoon band te creëren op het toneel?

David Goncalves: Ik denk dat het in mijn geval niet heel lastig is omdat ik zelf ook vader ben dus ik heb een goede referentie. Daarnaast is het interessant om te kijken wat mijn ervaring in combinatie met jong gedreven energie teweeg brengt in spel.

 

Vraag 4. Je neemt eigenlijk het stokje over van Edwin Jonker, die in 2004 Mufasa speelde. Hoe is dat voor jou?

David Goncalves: Het is best grappig dat hij mij kon vertellen hoe hij het ervaren had. Dat heeft me zeker nieuwsgierig gemaakt, maar uiteindelijk moet je je eigen invulling eraan geven.

 

Vraag 5. Wie zullen we benaderen voor de volgende “5 vragen aan”

David Goncalves: Gaia Aikman

Nog geen reacties

Doe mee aan de discussie

Nog geen reacties!

Jij kan de eerste zijn om de discussie te starten .

Alleen een geregistreerde gebruiker kan reageren.