Meest recente berichten

Alles in één overzicht
5 vragen aan: Lone van Roosendaal door 03/02/2016 0 reacties

In deze rubriek vragen we de musicalsterren, producent of iemand anders die veel voor de Nederlandse Musicalscene betekent 5 vragen het hemd van het lijf. Deze keer was het de beurt aan drievoudig Musical Award winnares Lone van Roosendaal en het afgelopen jaar in de prijzen gevallen met haar rol in “Heerlijk duurt het langst”.

Vraag 1. Je hebt drie keer een Musicalaward gewonnen, welke is het meest bijzonder voor je en waarom?

Lone van Roosendaal: Dat vind ik moeilijk te bepalen. De eerste voor Sweet Charity was ook mijn eerste hoofdrol dus daardoor heel speciaal. Dat gevoel toen was onbeschrijfelijk. De tweede voor Zorro was nogal onverwacht dus echt n verrassing en de derde voor Heerlijk duurt het Langst was misschien wel heel bijzonder omdat in de rol van Marian alles op zn plek viel. Misschien vond ik deze van de drie awards het meest verdiend.

Vraag 2. Het afgelopen Musicalawardsgala heb jij de award gewonnen voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical. Je dankspeech na deze uitreiking was erg bijzonder omdat je teksten van Annie M.G. Schmidt voordroeg. Waarom was het zo belangrijk voor je om het op deze manier te doen?

Lone van Roosendaal: Er is op dit moment veel gaande in nederland en de rest van de wereld. Ik vond het ongepast om daar in mn mooiste outfit een feestje te vieren zonder daar aan te refereren. Maar om nou de moraalridder uit te hangen vond ik ook zoiets. Met de tekst uit foxtrot kon ik en Annie eer betonen en duidelijk maken dat haar teksten tijdloos zijn. En tegelijkertijd was het ook de boodschap dat we in 40 jaar tijd niet veel wijzer zijn geworden. Ik heb er heel veel goeie reacties op gehad en zeg nou zelf,zo’n award is niets waard als de pleuris uitbreekt.

Vraag 3. Je bent nu begonnen met de repetities van de nieuwe musical Sky, wat kunnen mensen verwachten van deze musical?

Lone van Roosendaal: We zitten in de tweede week van de repetities en het is een enorm zoekproces. Heerlijk om aan een voorstelling mee te werken waar je je eigen rol mag creëren. Over een maand gaan we monteren en dan komt de 3D erbij. Volgens mij heb ik nog geen notie vd impact die deze show gaat hebben. Ik merk om heen dat er een enorme buzz gaande is.heel spannend!

Vraag 4. Je hebt naast in Nederland, ook in Duitsland en België de rol van Donna vertolkt in de musical Mamma Mia! Wat in deze rol spreekt jou zo aan?

Lone van Roosendaal: Deze rol heeft alles wat je wil mogen spelen. Humor,verdriet,ontroering,kwaadheid.en de geweldige Abba muziek. Mamma mia is een van de meest vernuftige scripts die ik gespeeld hebt. Nergens pathetisch,flauw,langdradig. Heel brits. Als ze morgen vragen doe ik het weer!

Vraag 5. Wie zullen we benaderen voor de volgende “vijf vragen aan”?

Lone van Roosendaal: Elise Schaap

Nog geen reacties

Doe mee aan de discussie

Nog geen reacties!

Jij kan de eerste zijn om de discussie te starten .

Alleen een geregistreerde gebruiker kan reageren.