Meest recente berichten

Alles in één overzicht
Sweeney Todd op tournee

Sweeney Todd op tournee

21/04/2017 0 reacties

De Nederlandse versie van de musical Sweeney Todd gaat in van september tot en met november op tournee.

De voorstelling met in de hoofdrollen René van Kooten en Vera Mann trok de afgelopen zomer volle zalen in Amsterdam. Daarom kon een landelijke tournee niet uitblijven, maakte de producent vrijdag bekend.

Het verhaal vertelt over de onterecht veroordeelde barbier (René van Kooten) die zint op wraak en zijn verknipte buurvrouw Lovett (Vera Mann), de eigenares van een slechtlopende bakkerswinkel. In hun opmerkelijke samenwerking vullen ze elkaar perfect aan: hij vermoordt zijn klanten en zij verwerkt de lichamen tot smakelijke pasteitjes.

De musical van componist Stephen Sondheim werd in de VS bekroond met acht Tony Awards. De voorstelling werd in Nederland vooral bekend dankzij de filmversie van regisseur Tim Burton, met Johnny Depp en Helena Bonham Carter in de hoofdrollen. De Nederlandse vertaling en regie is van Koen van Dijk, Marco Braam is muzikaal leider.

De voorstelling werd door de landelijke dagbladen overladen met sterren en zowel Vera Mann als Marjolein Teepen, die een belangrijke bijrol speelt, kregen een Musical Award uitgereikt.

Nog geen reacties

Doe mee aan de discussie

Nog geen reacties!

Jij kan de eerste zijn om de discussie te starten .

Je informatie wordt beveiligd! Je emailadres zal niet gepubliceerd worden.