De Jury van 2017

Mogen we onszelf voorstellen...

De Jury van de Musical Awards 2017

 

Cornald Maas (Voorzitter)

Voorzitter van de jury Cornald Maas studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Naast schrijver, interviewer, recensent, publicist is Cornald radio en televisiemaker met als één van zijn grootste liefdes het Euro Visie Songfestival.

Irene Moors

Irene Moors is sinds 1988 te zien op televisie en presenteerde en creëerde vele programma’s. Op zondagmiddag deed zij regelmatig live TV verslag van grote musical premières.

Bij Telekids, maakte zij kindertheater en diverse albums met kinderliedjes.
Als actrice is ze onder andere te zien in ‘De TV Kantine’ en is daarvoor bekroond met de TelevizierRing.

Michiel van Erp

Michiel van Erp is geboren in 1963 te Eindhoven. Michiel van Erp is een Nederlandse toneelregisseur en documentairemaker.

Als presentator is Michiel van Erp onder meer bekend van Hollands welvaren en Op Avontuur.

Michiel van Erp heeft het script geschreven van o.a.: Tijd van je leven, Lang leve… en Human Doc.

Als regisseur was Michiel van Erp verantwoordelijk voor programma’a zoals Welkom in Nederland, Holland Doc, Het Uur van de Wolf, Dokument, Profiel, One night stand, De Toekomst, Hartfilm, Moordverhalen en Teledoc: Beatrix majesteit.

Arno Gelder

Arno Gelder (1958) begon zijn journalistieke loopbaan in 1976 als kunstredacteur van Haags dagblad Het Vaderland. In 1980 trad hij in dienst van het Algemeen Dagblad als redacteur cultuur. Voor het AD maakt hij interviews, reportages en recensies op het gebied van toneel, cabaret, musical, klassieke muziek, beeldende kunst, ballet en boeken.

 

Joris van Bennekom

Joris’ succesvolle registratie van de musical CATS, de eerste internationale musical die Nederland in 1987 aandoet, betekent de start van zijn carrière als full time fotograaf.
Die carrière omvat veel uiteenlopende theaterproducties, van kleinschalige cabaret voorstellingen tot grote internationale musicals; maar ook reisverslagen, cd-hoezen, boekomslagen, film stills en documentaire opdrachten.

Charles Droste

Charles Droste heeft zijn sporen verdiend in het theatervak en monitort zowel nationaal als internationaal alle ontwikkelingen op musicalvlak.

Hij was o.a. werkzaam bij Koninklijk Theater Carré, de Theaterfabriek Amsterdam van Stage Entertainment en zit sinds 7 jaar in Doetinchem: Schouwburg Amphion. Met dit theater wist hij zich 5 keer te nomineren voor “Beste theater van het jaar” en hij sleepte deze titel dit jaar als eerste theater voor de tweede keer in de wacht.

Jon van Eerd

Jon van Eerd is een Nederlandse acteur, zanger en schrijver.  Van Eerd speelde bij verschillende theatergezelschappen zoals Toneelgroep de Appel, maar ook in het lichtere genre met cabareteske programma’s als Vreemde Trekjes en Bloedlink. Ook speelde hij in musical- en theaterproducties als Mamma Mia!, Titanic en There’s No Business Like Show Business. Hij speelde ook in televisieproducties en is regelmatig te horen als voice-over en stemacteur. Voor televisie en film speelde Van Eerd onder meer in Flodder in Amerika!, de tv-serie Flodder, Baantjer, André van Duins Comedy Club en Meiden van De Wit