De Jury van 2016

Mogen we onszelf voorstellen...

De Jury van de Musical Awards 2016

Cornald Maas (Voorzitter)

Voorzitter van de jury Cornald Maas studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Naast schrijver, interviewer, recensent, publicist is Cornald radio en televisiemaker met als één van zijn grootste liefdes het Euro Visie Songfestival.

Henriette Tol

Henriëtte Tol studeerde in 1974 af aan de Amsterdamse Toneelschool.

Als actrice was Henriëtte te zien zowel op het toneel als in een keur aan TV-series en filmproducties. In 2011 krijgt zij de John Kraaikamp Musical Award voor haar rol in Spring Awakening.

Peter Noten

Peter studeerde rechten aan de Universiteit Maastricht en University of Westminster te Londen, alwaar hij zich specialiseerde in het auteursrecht.

Het theatervak leerde hij van zijn vader, journalist en theatermaker Huub Noten, en van impresario Jacques Senf.

Irene Moors

Irene Moors is sinds 1988 te zien op televisie en presenteerde en creëerde vele programma’s. Op zondagmiddag deed zij regelmatig live TV verslag van grote musical premières.

Bij Telekids, maakte zij kindertheater en diverse albums met kinderliedjes.
Als actrice is ze onder andere te zien in ‘De TV Kantine’ en is daarvoor bekroond met de TelevizierRing.

Michiel van Erp

Michiel van Erp is geboren in 1963 te Eindhoven. Michiel van Erp is een Nederlandse toneelregisseur en documentairemaker.

Als presentator is Michiel van Erp onder meer bekend van Hollands welvaren en Op Avontuur.

Michiel van Erp heeft het script geschreven van o.a.: Tijd van je leven, Lang leve… en Human Doc.

Als regisseur was Michiel van Erp verantwoordelijk voor programma’a zoals Welkom in Nederland, Holland Doc, Het Uur van de Wolf, Dokument, Profiel, One night stand, De Toekomst, Hartfilm, Moordverhalen en Teledoc: Beatrix majesteit.

Marlies van Leeuwen

Marlies studeerde Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en Sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Marlies werkt sinds 2005 bij het AD, met in 2011/2012 een uitstapje naar RTL Boulevard. Sinds enige jaren is ze verslaggever op de AD Show en Cultuurredactie, waar ze onder meer schrijft over musicals.

Joris van Bennekom

Joris’ succesvolle registratie van de musical CATS, de eerste internationale musical die Nederland in 1987 aandoet, betekent de start van zijn carrière als full time fotograaf.
Die carrière omvat veel uiteenlopende theaterproducties, van kleinschalige cabaret voorstellingen tot grote internationale musicals; maar ook reisverslagen, cd-hoezen, boekomslagen, film stills en documentaire opdrachten.