De Jury van 2018

Mogen we onszelf voorstellen...

De Jury van de Musical Awards 2018

 

Cornald Maas (Voorzitter)

Voorzitter van de jury Cornald Maas studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Naast schrijver, interviewer, recensent, publicist is Cornald radio en televisiemaker met als één van zijn grootste liefdes het Euro Visie Songfestival.

Irene Moors

Irene Moors is sinds 1988 te zien op televisie en presenteerde en creëerde vele programma’s. Op zondagmiddag deed zij regelmatig live TV verslag van grote musical premières.

Bij Telekids, maakte zij kindertheater en diverse albums met kinderliedjes.
Als actrice is ze onder andere te zien in ‘De TV Kantine’ en is daarvoor bekroond met de TelevizierRing.

Michiel van Erp

Michiel van Erp is geboren in 1963 te Eindhoven. Michiel van Erp is een Nederlandse toneelregisseur en documentairemaker.

Als presentator is Michiel van Erp onder meer bekend van Hollands welvaren en Op Avontuur.

Michiel van Erp heeft het script geschreven van o.a.: Tijd van je leven, Lang leve… en Human Doc.

Als regisseur was Michiel van Erp verantwoordelijk voor programma’a zoals Welkom in Nederland, Holland Doc, Het Uur van de Wolf, Dokument, Profiel, One night stand, De Toekomst, Hartfilm, Moordverhalen en Teledoc: Beatrix majesteit.

Arno Gelder

Arno Gelder (1958) begon zijn journalistieke loopbaan in 1976 als kunstredacteur van Haags dagblad Het Vaderland. In 1980 trad hij in dienst van het Algemeen Dagblad als redacteur cultuur. Voor het AD maakt hij interviews, reportages en recensies op het gebied van toneel, cabaret, musical, klassieke muziek, beeldende kunst, ballet en boeken.

 

Joris van Bennekom

Joris’ succesvolle registratie van de musical CATS, de eerste internationale musical die Nederland in 1987 aandoet, betekent de start van zijn carrière als full time fotograaf.
Die carrière omvat veel uiteenlopende theaterproducties, van kleinschalige cabaret voorstellingen tot grote internationale musicals; maar ook reisverslagen, cd-hoezen, boekomslagen, film stills en documentaire opdrachten.

Charles Droste

Charles Droste heeft zijn sporen verdiend in het theatervak en monitort zowel nationaal als internationaal alle ontwikkelingen op musicalvlak.

Hij was o.a. werkzaam bij Koninklijk Theater Carré, de Theaterfabriek Amsterdam van Stage Entertainment en zit sinds 7 jaar in Doetinchem: Schouwburg Amphion. Met dit theater wist hij zich 5 keer te nomineren voor “Beste theater van het jaar” en hij sleepte deze titel dit jaar als eerste theater voor de tweede keer in de wacht.

Marisa van Eyle

Studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht en maakte deel uit van Toneelgroep De Trust (1988 tot 2000). Speelde talloze rollen in Penthesilea, Friedrichswald,1000 Rosen,Drie Zusters.
Voor haar rol in Volksvernietiging Of Mijn Leven Is Zinloos werd zij onderscheiden met de Colombina (1994).
Zij speelde de titelrol in de voorstelling Annie M.G. – De Dochter van de Dominee waarvoor zij werd genomineerd voor een Theo d’Or. Verder was zij te zien zijn in Familie, Vendetta-De Godvader deel IV, Juliana, en De Geschiedenis van de Familie Avenier en in Op Hoop van Zegen , The Normal Heart , Soldaat van Oranje als Koningin Wilhelmina en in Een Sneeuw. Verder speelde ze In de ban van Broadway en was ze alternate Yente in Fidler on The Roof.
In films was Marisa te zien in 1000 Rosen, Abeltje, Minoes,Ochtendzwemmers en Familie,Offers Zwartboek, Alles is Liefde en Mannenharten.
Tv sersies: Tijd van Leven, Willie & Nellie, Hertenkamp ,Kinderen Geen Bezwaar, De Band, De Daltons, Villa Achterwerk,  S!ngle en Dr. Tinus.