Meest recente berichten

Alles in één overzicht
Evita’ keert terug met Brigitte Heitzer en René van Kooten

Evita’ keert terug met Brigitte Heitzer en René van Kooten

19/03/2018 0 reacties

Vandaag maakte De Graaf & Cornelissen Entertainment bekend dat zij in seizoen 2018/2019 met de Andrew Lloyd Webber musical Evita zullen gaan touren langs Nederlandse theaters. Bijzonder is het dat Brigitte Heitzer haar gelauwerde rol van Eva Péron na tien jaar opnieuw op zich zal nemen. Voor haar het perfecte moment omdat ze het gevoel heeft dat ze deze rol nu met nog meer diepgang kan spelen dan tien jaar geleden. René van Kooten speelt de rol van Che en Marijn Brouwers is Juan Péron. Esmée Dekker speelt Mistress en is alternate Evita, Yoran de Bont speelt Magaldi.

Het ensemble bestaat uit Martijn van Voskuijlen, Yannick Plugers, Leo-Alexander Hewitt, Michael Konings, David van den Tempel, Willemijn Maandag, Sarah Cremers, Mireille Bolier, Arjen Kimenai, Guido Idzenga, Veronique Post, Mickey Vermeer en Willemijn van Holt. De muzikale begeleiding bestaat uit een negenkoppig live-orkest. Daniël Cohen heeft Evita vertaald, de choreografie is van Chiara Re en Paul van Ewijk doet de regie.

Evita zal op maandag 22 oktober in première gaan in Koninklijk Theater Carré. De Nederlandse tour wordt afgesloten op 31 maart 2019 in het Chassé Theater, om daarna van 9 tot en met 11 april nog drie voorstellingen te spelen in Leuven.

Evita speelde reeds driemaal eerder in Nederlandse theaters. De eerste keer was in 1987/1988 in een productie van  het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, met o.a. Janke Dekker en Vera Mann als Eva. In 1995/1997 bracht Joop van den Ende de musical met o.a. Pia Douwes, Doris Baaten en Brigitte Nijman als Eva. Bill van Dijk speelde in beide producties de rol van Che. In 2007/2009 bracht Stage Entertainment opnieuw een reizende productie van Evita. De rol van Eva werd door Brigitte Heitzer verkregen door haar winst in het televisieprogramma “Op Zoek naar Evita”. Marjolein Teepen werd derde in dat programma (achter Suzan Seegers) en werd alternate Eva.

Evita vertelt het verhaal van de Argentijnse Eva Duarte die als buitenechtelijk kind een moeilijke jeugd heeft. Met hulp van een tangozanger verhuist ze op 15-jarige leeftijd naar Buenos Aires. Daar probeert ze haar ambities om actrice te worden te verwezenlijken. Op het moment dat ze in 1944 kolonel Juan Perón leert kennen, neemt haar leven een drastische wending. Ze weet zijn hart voor zich te winnen en wordt twee jaar later, als Perón president wordt, de First Lady en heldin van het Argentijnse volk. Alleen Che lijkt Evita’s berekenende handelswijze te doorzien en voorziet haar van vlijmscherp commentaar

Nog geen reacties

Doe mee aan de discussie

Nog geen reacties!

Jij kan de eerste zijn om de discussie te starten .

Alleen een geregistreerde gebruiker kan reageren.